AKO NA SUPER BLOG .




Ahojte! V dnešnom BLOGU Ako na TO vám ukážem ako si založiť BLOG podľa vaších predstáv, ktorým môžete zarábať a ktorým Vám môže pomôcť žiť slobodnejší život či zlepšiť reklamu pre váš biznis. V nasledujúcich krokoch si popíšeme ako začať.

"Až 49 % ľudí číta blog viac ako raz denne"

1. TÉMA


Vyberte si tému o čom chcete písať. Téma je veľmi dôležitá a VEĽMI dôležité je sa zamerať na určitú skupinu ľudí. Inak sa vám môže stať , že sa váš BLOG stratí. 
Napríklad pre mamičky na materskej odporúčam písať o živote s deťmi prípadne sa môžte podeliť o zaujímave domáce práce, či skvelý recept či čokoľvek čo pomôže vám a samozrejme vaších čítateľov. Taktiež ak ste mladá/ý cestuje spoznávajte a píšte o tom , alebo ak máte radi módu založte si FASHION BLOG , podeľte sa s čítateľmi o váš štýl alebo robte recenzie na drogériu či jedlo

Taktiež je dobré mať BLOG ak vlastníte malý biznis.


"Malé biznisi ktoré majú vlastný BLOG dosahujú 126 % nárast sledovanosti ako tie ktoré BLOG nemajú"

Výber témy je na vás no hlavne robte to čo vás baví.
 Zamyslite sa nad otázkami ako:

1. Kto bude potenciálny čítateľ ?
2. Čo plánujem na blogu písať ?


2.  VYBERTE MENO


Vybrať meno pre BLOG nie je niekedy až také ľahké no snažte sa čo najlepšie v mene BLOGU opísať o čom blog bude.



3. DOMÉNA , HOSTING, BLOGGER


Ak začínate je dobré využiť ZADARMO službu BLOGGER od Googlu alebo Wordpress BLOG kde si môžete neskôr kúpiť vlastnú doménu a mať adresu blogu bez blogspot.sk/com/uk alebo wordpress.com v závislosti od jazyka vami zvoleného. Blogger či Wordpresse .Obe sú VEĽMI user friendly - jednoduché na užívanie. Taktiež si môžte stiahnuť voľne dostupné témy- vzhľad a môžte si tak váš BLOG esteticky skrášliť.



Ak túžite máť vlastný BLOG naprikla.sk tak potrebujete DOMÉNU ( meno vášho blogu na webe ) a HOSTING ( miesto na webe ). Na svete existuje nespočetné množstvo stránok poskytujúcich obe v jednom balíku. Ceny sú rôzne. Medzi najlepšie zahraničné stránky patrí GoDaddy.com kde si môžete jedoducho a lacno zakúpiť doménu aj hosting priamo na jednej stránke. Medzi slovenské 
Easyname.sk za celkom dobré ceny. No ja osobne som fanúšik zahraničných stránok. Voľba je len na vás.


4. LOGO A DESIGN


Logo je taktiež veľmi dôležitý prvok. Je to väčšinou prvá vec ktorá zaujme človeka na vašej stránke či BLOGU. Existujú logá designové-obrázkové , ikonové či písané. Pokiaľ nieste dobrý grafik odporučím vám stránku jaspravím.sk kde môžte nájsť ľudí ktorý takéto veci tvoria za pomerne málo peňazí no výsledok potom podobne vyzerá. Každopádne na začiatok je to úplne v poriadku ak nechcete respektíve nemôžte investovať veľa. V ďalšom článku budem radiť kde,ako,a lacno zohnať či spraviť LOGO.




5.SOCIÁLNE MÉDIA


V dnešnej dobe nemusíte míňať žiadne peniaze na sociálne média. Na trhu je veľa dostupých médií aok Facebook , Twitter, Instagram, Pinterest, Google + , Behance, Linked IN a mnohé ďalšie ktoré úspešne dokážu prilákať čítateľov na váš BLOG.
Taktiež tu máme platené verzie ako Google AdWords, Facebook Ads, Instagram Ads a ďalšie ktoré vám pomôžu šíriť vaše posolstvo. Tieto média taktiež rozoberieme neskôr na blogu.

Ľudia ktorý majú podobné záujmy ako téma o ktorej píšete , pomôžu nakopnúť popularitu tvojích príspevkov a vy sa tak môžete tešiť väčšej navštevovanosti.

Pri SOCIÁLNYCH MÉDIACH je taktiež veľmi dôležité si dávať pozor na chyby ktoré mnohý z nás robia. Chyby ako nesprávne #hastags - menovky , či kupovanie falošných followerov. Aj túto tému budem už čoskoro rozoberať. Vo väčšine prípadov potom nastváva , že váš blog stagnuje a vaša návštevnosť klesá.


"Skoro 40% firiem svetovo používa blog na zlepšenie marketingu. "






Aké pozitívne vplyvy má blogovanie ?


 1. Zlepši svoje písanie, myslenie a celkové komunikovanie.
2.Spoznaj nových ľudí a maj kopec nových priateľov.
3. Nauč sa nové veci, zlepši svoje schopnosti.
4. Rob , čo ťa baví.
5. Zarábaj blogom, pracuj z akéhokoľvek miesta na zemi.





0 komentárov: